Wat doen wij / disciplines

Tekenwerk

Een ontwerp is pas definitief wanneer het “op tekening” staat. Onze afdeling Tekenwerk zorgt daarvoor, snel en efficiënt. De medewerkers van deze afdeling zetten het ontwerp om in bestektekeningen die bestaan uit aanzichten, doorsnedes, plattegronden, enzovoorts.

3D-visualisaties

Deze bouwtechnische tekeningen zijn een belangrijke leidraad voor de aannemer. Een gebouweigenaar of een koper wil graag weten hoe een gebouw er “in het echt” uitziet. Daarvoor maakt onze afdeling Tekenwerk ook 3D-visualisaties. De bouwtechnische tekeningen dienen als basis voor deze visualisaties, zodat de dimensies exact gelijk zijn aan die van het toekomstige gebouw.

NEN 2580 inmeting

Bouwtechnisch tekenwerk en inmeten zijn precies werk dat vraagt om nauwkeurigheid. Deze twee disciplines liggen dicht tegen elkaar aan en onze bouwkundige tekenaars zijn dan ook zeer bedreven in het inmeten. Zij meten in voor alle voorkomende toepassingen, waaronder de meest bekende: inmeten volgens NEN 2580. Dit is de Nederlandse norm voor het inmeten van een oppervlaktes van gebouwen. Wanneer u dat wenst ontvangt u een officieel meetcertificaat waarmee u kunt aantonen dat een oppervlakte is ingemeten volgens de voorgeschreven norm.

De afdeling Tekenwerk specificeert zich in de volgende diensten:

  • Kleinschalige ontwerpopgaven. Deze opgaven werken wij volledig intern uit. Afhankelijk van de betrokken disciplines leveren ook onze andere afdelingen een bijdrage, zoals Constructietechniek, Bouwmanagement en Installatietechniek;
  • Divers ondersteunend tekenwerk, onder meer voor projecten van onze opdrachtgevers, maar ook voor architectenbureaus en andere ingenieursbureaus;
  • 3D-visualisaties;
  • Inmetingen; alle vormen van inmeten, waaronder het inmeten volgens NEN 2580. NEN 2580 is de officiële Nederlandse norm voor het bepalen van het oppervlak van alle soorten gebouwen. De resultaten van deze meting kunnen desgewenst worden vastgelegd in een officieel meetcertificaat.

Wil je nader geïnformeerd worden over
Tekenwerk?

Bekijk onze andere disciplines

Bouwcontracten

Bouwcontracten

Onze specialisten voor Bouwcontracten specificeren de juridische, technische en architectonische projecteisen, zodat het gerealiseerde resultaat exact overeenkomen met uw wensen.

Meer informatie

Bouwmanagement

Bouwmanagement

Voor de doelmatigheid van een project is het belangrijk dat taken en verantwoordelijkheden helder zijn (bouwmanagement), voor zowel de opdrachtgever en de gebruiker, als de opdrachtnemer.

Meer informatie

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onze specialisten helpen u te voldoen aan de betreffende regelgeving met relevante diensten, van energiescans tot duurzame meerjarenonderhoudsplannen.

Meer informatie

Installatie techniek

Installatie techniek

Onze specialisten helpen u met relevante diensten om de kwaliteit van uw installaties te borgen en met passend advies waarmee u het juiste type en de correct gedimensioneerde installaties selecteert voor uw project.

Meer informatie

Gebouwkosten

Gebouwkosten

Het berekenen van gebouwkosten is een zelfstandige discipline, waarin bouwkundige kennis en economisch inzicht samenkomen.

Meer informatie

Onderhoud & Beheer

Onderhoud & Beheer

Onderhoud en beheer wordt steeds complexer en vergt een professionele aanpak. De afgelopen 20 jaar heeft Ingenieursbureau Multical zich ontwikkeld tot echte vakspecialist op dit gebied.

Meer informatie

Constructie

Constructie

Een betrouwbare constructieberekening geeft u de zekerheid van een constructief veilig gebouw dat op lange termijn blijft voldoen aan uw wensen.

Meer informatie

Tekenwerk

Tekenwerk

Een ontwerp is pas definitief wanneer het “op tekening” staat. Onze afdeling Tekenwerk zorgt daarvoor, snel en efficiënt.

Meer informatie

Huisvestingsadvies

Huisvestingsadvies

Voor huisvestingsadvies en het formuleren van een huisvestingsvisie voor uw huisvestingsbeleid kunt u vertrouwen op de deskundige raad van onze adviseurs.

Meer informatie

Brandveiligheid & Beheer

Brandveiligheid & Beheer

Van ontruimingsplattegrond, brandveiligheid advies en inspecties tot aan brandveiligheid beheer: Ingenieursbureau Multical helpt u bij al uw vragen.

Meer informatie
To search, begin typing