Architecten

Tekenwerkzaamheden voor Koninklijk Theater Carré in Amsterdam

Project:

Ingenieursbureau Multical heeft bijgedragen aan de renovatie van het oorspronkelijke deel van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dit iconische theater, dat een ontwerp is van architecten J.P.F. van Rossem en W.J. Vuyk, heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel erfgoed.

Het theater, oorspronkelijk bekend als Circus Carré, werd in 1887 voltooid en heeft sindsdien een prominente rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. In 1920 werd de naam gewijzigd naar Theater Carré, en het is sindsdien een van de meest geliefde en prestigieuze theaters van Nederland.

In het kader van de renovatie van het oorspronkelijke deel van Koninklijk Theater Carré heeft Ingenieursbureau Multical in 2002 inmeet- en tekenwerkzaamheden uitgevoerd om de bestaande toestand van het gebouw in kaart te brengen. Deze gedetailleerde metingen en tekeningen waren essentieel om een goed inzicht te krijgen in de staat van het theater en om de renovatieplannen nauwkeurig te kunnen uitwerken.

Als vervolg op deze advieswerkzaamheden heeft Ingenieursbureau Multical in 2003 het bijbehorende bouwcontract opgesteld. Dit contract diende als leidraad voor de renovatiewerkzaamheden en zorgde voor duidelijke afspraken tussen de verschillende partijen die bij het project betrokken waren.

De opdrachtgever voor dit bijzondere project was Greiner Van Goor Huijten Architecten B.V., gevestigd in Amsterdam. Samen met het architectenbureau en andere betrokken partijen heeft Ingenieursbureau Multical een belangrijke rol gespeeld bij het behoud en de vernieuwing van dit historische theater, zodat het zijn culturele betekenis kan behouden en tegelijkertijd kan voldoen aan de hedendaagse eisen en verwachtingen.

We zijn trots dat we hebben kunnen bijdragen aan de renovatie van Koninklijk Theater Carré. Dit prachtige theater blijft een belangrijke culturele en artistieke plek in Amsterdam, waar talloze onvergetelijke voorstellingen plaatsvinden en waar mensen samenkomen om te genieten van kunst en entertainment.

Opdrachtgever: Greiner Van Goor Huijten Architecten B.V.

Advieswerkzaamheden: Bouwcontract opstellen en tekenwerkzaamheden.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

To search, begin typing