Architecten

Kostenramingen en bestek David de Wiedgebouw Universiteit Utrecht

Project:

Het David de Wiedgebouw (oorspronkelijk ontwerp Architectenbureau Herman Hertzberger) op de Universiteit van Utrecht wordt uitgebreid met een ‘EM-square’; een faciliteit met hoogwaardige en gevoelige electronenmicroscopen en onderzoeksgroepen van het Bijvoetcentrum en het Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen. De bestaande helling naar de entree op de eerste verdieping zal plaats maken voor een ‘zonneweide’ op maaiveld en een vernieuwde, lichte en open entree op de begane grond. Met het verdwijnen van het talud wordt ruimte gemaakt voor de nieuwbouw van het EM-square. Daarnaast wordt het David de Wiedgebouw aangepast met meer, flexibele, laboratoria en kantoorruimten.

Omvang: ca. 750 m2 BVO uitbreiding en ca. 7.500 m2 verbouwing

Bouwkosten: Totaal, incl. lab.-inrichting en installaties, ca. 22 miljoen.

Opdrachtgever: Ector Hoogstad Architecten bna te Rotterdam

Aannemer: BAM Bouw en Techniek bv

Planning: Medio september 2019 is de bouw van start gegaan.

Advieswerkzaamheden:

Het opstellen van de bouwkostenramingen (NL/SfB) voor het bouwkundig en constructieve deel in de V.O. en D.O. fase, en de Directiebegroting (STABU)  in de T.O. fase.

Daarnaast is er ook het Bestekboek opgesteld voor het werk geldende voorwaarden en de bouwkundige en constructieve bestekhoofdstukken.

Ook is de controle uitgevoerd op de inschrijfbegroting van de aannemer, waarna middels een intern ‘Mediation-traject’ het project binnen de financiële kaders is gekomen.    

Heb je vragen met betrekking dit project? Neem dan contact op met Marcel van der Hoek.

Beeld: Ector Hoogstad Architecten

To search, begin typing