Architecten

Kostenramingen CPO-project De Roze Hallen te Amsterdam

Project:

De Roze Hallen is een een op maat gesneden appartementengebouw voor een groep ouderen uit de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homo, biseksueel en transgender). De bewoners willen de regie over hun leven in eigen hand houden en zo samen wonen, dat dat tot op hoge leeftijd mogelijk is, waarbij ‘Nabuurschap’ en ‘community’ een belangrijke rol spelen.

Eind 2014 won OutForever, een organisatie die zich bezig houdt met wonen voor een nieuwe generatie homomannen en lesbische vrouwen, een competitie tussen meerdere bouwgroepen, uitgeschreven door de gemeente Amsterdam. Dit specifieke kavel was speciaal bedoeld voor 55+ bewoners met een bijzondere focus op gemeenschappelijkheid en zorg.

Bij het winnen van de tender was de motivatie van de groep doorslaggevend. Onderzoek toont aan, dat LHBT’ers relatief meer te maken hebben met vereenzaming en dat zorginstellingen niet ingericht zijn op de specifieke wensen en de ontwikkelde leefstijl binnen deze groep. Aan de individuele woonprogramma’s is een gemeenschappelijke ruimte toegevoegd, een kleine studio, welke ook gebruikt worden voor logés en mantelzorgers.

Fotograaf: Ossip van Duivenbode
Fotograaf: Ossip van Duivenbode

De appartementen maken deel uit van de nieuwe bebouwing rond De Hallen, de locatie van een oude tramremise in Amsterdam West. Het gebouw staat op een ondergrondse parkeergarage, die voor de hele wijk bestemd is. In het hart van het complex is een gemeenschappelijke tuin aangelegd voor alle omringende woningen.

De 15 (bijna) energieneutrale appartementen verschillen in grootte en zijn in intensief overleg met de bewoners ontworpen, waarbij veel ruimte is gegeven aan hun eigen specifieke woonwensen.

Eind april 2018 is het appartementengebouw opgeleverd.

Architect: De Werff Architectuur ism Joke Vos Architecten

Opdrachtgever: Coöperatie De Roze Hallen u.a.

Advieswerkzaamheden: Het opstellen van de bouwkostenramingen/-begrotingen, in de S.O., V.O., D.O. en T.O. fase, voor de onderdelen bouwkundig en constructies.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Marcel van der Hoek.

To search, begin typing