Vastgoedontwikkeling

Bouwmanagement transformatie schoolgebouw naar zes woningen

Project: In Rotterdam-Delfshaven heeft de gemeente een voormalig schoolgebouw verkocht als zes grondgebonden kluswoningen. Multical begeleid namens de zes kopers de casco verbouwing van het voormalig schoolgebouw uit 1902. Als de casco renovatie gereed is nemen de bewoners de individuele afbouw van hun eigen appartement verder zelf over om de transformatie volledig te maken.

De casco werkzaamheden omvatten o.a. een dak- en gevelrenovatie waarbij de kozijnen volledig worden vervangen. Aan de binnenzijde wordt door toepassing van een extra tussenverdieping het aantal woonlagen van 2 naar 4 uitgebreid. Deze ‘entresol’ verdieping wordt uit staal opgetrokken en verschilt per woning, wat het een mooie uitdaging voor o.a. aannemer Bouwbedrijf Van der Pol (Ridderkerk) maakt.

We hebben tijdens de uitvoering een korte film gemaakt om een goede impressie van de werkzaamheden te geven. De extra entresol verdiepingen zijn hier gereed, echter ontbreken de woningscheidende wanden nu nog, wat ons de gelegenheid gaf goed rond te lopen.

Geplande oplevering casco constructie: april 2019

Opdrachtgever: Vereniging van opdrachtgevers de Osseweischool

Bouwmanagment: Begeleiding casco renovatiewerkzaamheden.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Ferry van den Boogaard.

 

 

To search, begin typing