Gemeenten

Opstellen van meerjarenonderhfoudsplan voor molen ‘De Valk’ te Leiden

Project:

In het kader van de discipline ‘Advies onderhoud & beheer’ heeft Ingenieursbureau Multical conditiemetingen uitgevoerd en meerjarenonderhoudsplannen opgesteld voor molen ‘De Valk’ in Leiden.

Molen ‘De Valk’ is een prachtig project waar we aan hebben mogen werken. Het is een stellingmolen en museum gelegen aan de Lammermarkt in Leiden. De huidige stenen stellingmolen is de derde molen die op deze locatie is gebouwd. In 1611 werd op het zogenaamde ‘Valkenburger bolwerk’ een standerdmolen opgericht. In 1667 werd deze vervangen door een houten stellingmolen en in 1743 werd een hogere stenen stellingmolen gebouwd. Sinds 2 juni 1966 dient de molen als gemeentelijk molenmuseum en is het open voor publiek.

Voor molen ‘De Valk’ heeft Ingenieursbureau Multical, in opdracht van de gemeente Leiden, meerdere keren een NEN 2767-conditiemeting uitgevoerd. Daarnaast is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld en regelmatig geactualiseerd. Het eerste meerjarenonderhoudsplan werd voor het eerst opgesteld in 2009.

We zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan het behoud en onderhoud van deze historische molen. Molen ‘De Valk’ speelt een belangrijke rol in het culturele erfgoed van Leiden en trekt jaarlijks vele bezoekers. Als Ingenieursbureau Multical zetten we ons in om waardevolle projecten zoals deze te ondersteunen en te behouden voor toekomstige generaties.

Opdrachtgever: Gemeente Leiden.

Advieswerkzaamheden: NEN 2767-conditiemeting uitvoeren en het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

To search, begin typing