Architecten

Opstellen gebouwkosten voor Diergaarde Blijdorp te Rotterdam

Project:

Diergaarde Blijdorp, gelegen in Rotterdam, is een van de bekendste en meest geliefde dierentuinen van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1857, toen de oorspronkelijke dierentuin, de Rotterdamsche Diergaarde, werd geopend aan de Kruiskade. Naarmate de stad groeide en de behoefte aan meer ruimte ontstond, verhuisde de dierentuin naar zijn huidige locatie aan de Van Aerssenlaan in 1940.

De Rivièrahal, een kenmerkend gebouw binnen Diergaarde Blijdorp, is een architectonisch juweeltje ontworpen door Sybold van Ravesteyn. Het werd gebouwd tussen 1939 en 1941 en is erkend als een Rijksmonument vanwege zijn historische en culturele waarde. De hal diende oorspronkelijk als een subtropische kas met exotische planten en dieren, maar heeft in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan.

In de periode 2011-2013 werd de dikhuidenvleugel in de Rivièrahal gerenoveerd. Ingenieursbureau Multical heeft bijgedragen aan de renovatie, in samenwerking met architectenbureau Broekbakema, Siebold Nijenhuis Architect en Kees Rouw (Architectuur & Onderzoek), op het gebied van bouwcontracten en gebouwkosten.

Het doel was om de oorspronkelijke architectuur van de dikhuidenvleugel te behouden en te herstellen, terwijl moderne duurzame installatietechnieken werden toegepast om het welzijn van zowel de dieren als de bezoekers te verbeteren. Deze renovatie heeft ervoor gezorgd dat de dikhuidenvleugel een eigentijdse en comfortabele leefomgeving biedt voor de dieren, waarbij ook rekening wordt gehouden met energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Diergaarde Blijdorp blijft een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen, die kunnen genieten van de diverse collectie dieren, educatieve tentoonstellingen en prachtige architectuur. Het is een belangrijke plek voor natuurbescherming, educatie en het behoud van bedreigde diersoorten.

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam.

Advieswerkzaamheden: Bouwcontracten en gebouwkosten

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

Foto: www.broekbakema.nl

To search, begin typing