Gemeenten

Opstellen bouwkundig bestekboek Luxor Theater, Rotterdam

Project:

Het Nieuwe Luxor Theater is een iconisch gebouw dat in 2001 zijn deuren opende op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het oorspronkelijke Luxor Theater, gebouwd in 1917 aan de Kruiskade, voldeed na bijna 75 jaar niet meer aan de moderne eisen en er ontstond behoefte aan een groter en beter theater.

In opdracht van Gemeentewerken Rotterdam (Ingenieursbureau, afdeling Beton- en Staalbouw) hebben wij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Nieuwe Luxor Theater. De gerenommeerde Australische architect Peter Wilson won de ontwerpwedstrijd en wij hebben de bouwkostenramingen verzorgd tijdens de voorlopig- en definitief ontwerpfase, evenals het opstellen van het bouwkundig bestekboek.

Het Nieuwe Luxor Theater is een cultureel icoon in Rotterdam en trekt al meer dan een eeuw lang bezoekers vanuit de hele regio. Na een uitdagende periode door de coronapandemie, waarin voorstellingen niet konden plaatsvinden, is het theater klaar om zijn publiek weer te verwelkomen. De combinatie van architectonische pracht, moderne faciliteiten en een rijke geschiedenis maken het Nieuwe Luxor Theater een must-visit bestemming voor liefhebbers van kunst en cultuur in Rotterdam.

We zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan dit bijzondere project en kijken uit naar de vele inspirerende voorstellingen die hier in de toekomst zullen plaatsvinden. Samen met de Gemeente Rotterdam blijven we ons inzetten om de culturele scene van de stad te versterken en unieke gebouwen zoals het Nieuwe Luxor Theater te realiseren.

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam.

Advieswerkzaamheden: Bouwmanagement, Management Onderhoud en Beheer.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

To search, begin typing