Onderwijs

Omgevingsvergunning brandveilig gebruik Erasmus MC

Project: 

In opdracht van het Erasmus MC hebben wij afgelopen jaar assistentie verleend in het aanpassen van de omgevingsvergunning brandveilig gebruik voor het schitterende Onderwijscentrum, een medische onderwijsinstelling met internationale aantrekkingskracht en allure voor onze doctoren van de toekomst. Het Onderwijscentrum Erasmus MC, door Claus & Kaan Architecten ontworpen, is in 2013 bekroond met de Rotterdam Architectuur Prijs.

In overleg met gemeente, veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Brandpreventie Commissie zijn de uitgangspunten van het brandveiligheidsontwerp definitief vastgesteld. Hiervoor is het nodige bureau onderzoek afgewisseld met inspecties op locatie waarbij een afrondend adviesrapportage inclusief bijgewerkt tekenwerk van de architect doorslaggevend heeft gewerkt op het verlenen van de wijziging op de bestaande omgevingsvergunning brandveilig gebruik. 

Het bijzondere ontwerp van het Onderwijscentrum, bestaande uit iconische kapconstructie welke twee bestaande gebouwen overspant tot de creatie van een nieuwe binnenruimte, heeft ertoe geleid dat er creatieve oplossingen moesten worden aangedragen om te kunnen voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Door toepassing van deze gelijkwaardige brandveiligheidsprincipes kan het object als een groot brandcompartiment veilig in gebruik worden gehouden. 

Opdrachtgever: Erasmus MC

Advieswerkzaamheden: Omgevingsvergunning brandveilig gebruik.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Yuri Jones.

To search, begin typing