NEN 2767 inspectie Bijenstal Oostvlietpolder

Project: In de Oostvlietpolder langs de Vliet bij Leiden staat sinds begin 2017 een gloednieuwe bijenstal van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. De ‘Bijensstal’ biedt onderdak voor bijenvolken van De Bijkerij.

Het hout voor de constructie komt direct uit de omgeving en is gratis ter beschikking gesteld door Landgoed Beresteijn in Voorschoten, niet toevallig ook in beheer van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Het hout, afkomstig van de eik, is onbewerkt toegepast binnen de constructie. Voor de binnenafwerking is onbehandeld populierenhout gebruikt. Op het dak is een vegetatiedak gerealiseerd.

De NEN 2767 inspectie is een objectieve inspectiemethode, op basis van gebrekenopname,  met als doel de technische staat van een bouwdeel in beeld te brengen. Wat voor type bouwdeel dit is, maakt in wezen niet uit, zo toont dit bijzondere project.

De conditiemeting van dit nieuwe bouwwerk dient als basis voor het opzetten van een meerjarenonderhoudsplan voor de bepaling van de toekomstige onderhouds- en exploitatiekosten.

Opdrachtgever: Gemeente Leiden

Advieswerkzaamheden: NEN 2767 inspectie en opstellen meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Intern leidinggevende: Yuri Jones, Afdeling Advies Onderhoud & Beheer.

Yuri Jones

Coördinator Advies Onderhoud & Beheer

  Profiel: Coördinator Advies Onderhoud en Beheer. Specialisatie in NEN 2767, ervaring op het gebied van gemeenten en zorginstellingen en een grote affiniteit met groendaken en brandveiligheid. Ik kenmerk mijzelf als een persoonsgerichte projectmanager die niet altijd over de gebaande paden loopt, op zoek naar duurzame, groene en brandveilige oplossingen. Vakgebied: Advies Onderhoud en Beheer […]

To search, begin typing