Vastgoedbeheer

De Renovatie van de Kroatische Ambassade te Den Haag

Multical betrokken bij de restauratie van de Kroatische ambassade in Den Haag, na jaren van verwaarlozing.

Het imposante gebouw aan de Groot Hertoginnelaan in Den Haag, ooit een levendige vertegenwoordiging van Kroatië, had de tand des tijds niet zonder slag of stoot doorstaan. Als een getuigenis van vervlogen tijden, heeft dit gemeentelijk monument jarenlang leeggestaan, ten prooi aan verwaarlozing en verval. Echter, binnen zijn muren schuilt een rijke geschiedenis van diplomatieke betrekkingen en culturele uitwisselingen.

Multical werd ingeschakeld om het pand nieuw leven in te blazen. Met een grondige NEN2767-conditiemeting werd de bouwkundige staat van het gebouw vastgesteld, waarna een gedetailleerde kostenraming werd opgesteld om het weer in ere te herstellen. Een essentieel onderdeel van de restauratie omvat de vervanging van enkelglas door monumentenglas, een ingreep die niet alleen de esthetische waarde van het gebouw verhoogt, maar ook zijn duurzaamheid en functionaliteit verbetert.

De restauratieplannen hebben de buurtbewoners verheugd, die al jarenlang de neergang van dit historische pand met lede ogen hebben aangezien. Naar verluidt zal de Kroatische ambassade zijn intrek nemen in de gerenoveerde villa.

De geschiedenis van dit pand is rijk en gevarieerd, van de hoogtijdagen van diplomatieke activiteit tot de recente jaren van verwaarlozing en protesten. Multical voelt zich vereerd om een rol te spelen in de wederopstanding van dit monumentale erfgoed en kijkt ernaar uit om bij te dragen aan de heropleving van dit culturele en architectonische juweel in Den Haag.

Opdrachtgever: Prime Advice.

Advieswerkzaamheden: NEN 2767 rapportage & kostenraming

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Ronald de Vreede.

To search, begin typing