Vastgoedbeheer

Bouwtoezicht voor Lego Discovery Center te Scheveningen

Project:

In het voorjaar van 2021 opende het overdekte pretpark Lego Discovery Center Scheveningen zijn deuren. Dit spannende project is ontwikkeld door SENS Real Estate, in opdracht van het moederbedrijf van Legoland, Merlin Entertainments Ltd. In opdracht van MBM Advies hebben wij een waardevolle bijdrage geleverd aan dit project door middel van directievoering en bouwtoezicht, waardoor de succesvolle realisatie ervan werd ondersteund.

Het Lego Discovery Center Scheveningen is gevestigd in het voormalige pand Vitalizee aan de Middenboulevard in Scheveningen. Het oorspronkelijke gebouw is gesloopt en vervolgens herbouwd om plaats te bieden aan het Lego Discovery Center en diverse horecagelegenheden. De herontwikkeling van het Vitalizee pand werd voltooid in 2019, waarna de afbouw en het inbouwpakket van het Lego Discovery Center van start zijn gegaan.

Het Lego Discovery Center is een unieke, overdekte attractie die is gebaseerd op het iconische Lego-steentje. Het is gelegen naast Sea Life Scheveningen, waardoor bezoekers kunnen genieten van een divers aanbod aan vermaak en entertainment. Het Lego Discovery Center biedt een interactieve en educatieve ervaring voor zowel kinderen als volwassenen, waar ze kunnen spelen, bouwen en ontdekken in een betoverende Lego-wereld.

Ingenieursbureau Multical was verantwoordelijk voor de directievoering en het bouwtoezicht tijdens de realisatie van het Lego Discovery Center Scheveningen. Dit hield in dat we nauwlettend hebben toegezien op de voortgang en kwaliteit van het bouwproces, waarbij we ervoor zorgden dat de werkzaamheden werden uitgevoerd volgens de specificaties, planning en budgetten. Onze betrokkenheid bij dit project heeft bijgedragen aan de succesvolle totstandkoming van het Lego Discovery Center, waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van Lego en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten.

Met de opening van het Lego Discovery Center Scheveningen wordt de attractieportfolio van Scheveningen verrijkt en wordt de stad Den Haag een nog aantrekkelijkere bestemming voor gezinnen en toeristen. Ingenieursbureau Multical is er trots op te hebben bijgedragen aan dit opwindende project, waarbij plezier, creativiteit en ontdekking centraal staan.

Opdrachtgever: MBM Advies.

Advieswerkzaamheden: Directievoering en bouwtoezicht.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

Artists impression: SENS Real Estate

To search, begin typing