Vastgoedbeheer

Bouwkundige onderhoudsinspectie van de Johan Cruijff Arena

Project:

De Johan Cruijff Arena, voorheen bekend als Amsterdam ArenA, is een indrukwekkend multifunctioneel stadion dat in 1996 officieel werd geopend door Koningin Beatrix. Als Ingenieursbureau Multical hebben we een belangrijke rol gespeeld in het onderhoud en beheer van dit bijzondere gebouw.

In 1999 werden we door Nagtglas Versteeg Inspecties B.V. benaderd om een bouwkundige onderhoudsinspectie uit te voeren en een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen. Het project, uitgevoerd door onze afdeling ‘Beheer & Onderhoud’, werd in 2000 opgeleverd. In de jaren daarna hebben we herinspecties uitgevoerd en de MJOP geoptimaliseerd in samenwerking met Nagtglas Versteeg Inspecties B.V. We hebben ook een opzet voor een gestandaardiseerd onderhoudscontract ontwikkeld.

De Johan Cruijff Arena is niet zomaar een stadion. Met een capaciteit van 55.500 plaatsen is het het grootste voetbalstadion van Nederland en de thuishaven van voetbalclub AFC Ajax. Het ontwerp van architect Rob Schuurman en co-architect Sjoerd Soeters van architectenbureau PPHP is een staaltje vernieuwende architectuur. Het is opmerkelijk dat het project binnen het budget is gerealiseerd, gezien de omvang en het baanbrekende ontwerp.

Als Ingenieursbureau Multical zijn we trots dat we hebben bijgedragen aan het onderhoud en beheer van deze iconische locatie. De Johan Cruijff Arena is een symbool van sportieve prestaties en een inspiratiebron voor fans en bezoekers van over de hele wereld. We kijken ernaar uit om samen met onze partners te blijven werken aan de duurzaamheid en het behoud van dit indrukwekkende gebouw.

Opdrachtgever: Nagtglas Versteeg Inspecties B.V.

Advieswerkzaamheden: Management Onderhoud en Beheer.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

To search, begin typing