Architecten

Bouwkostenadvies voor ’s werelds grootste fietsenstalling te Utrecht

In augustus 2019 werd een opmerkelijk project in Utrecht voltooid: de opening van ’s werelds grootste fietsenstalling, gelegen nabij het Centraal Station. Als Ingenieursbureau Multical zijn we trots op onze bijdrage aan dit indrukwekkende project, in samenwerking met Ector Hoogstad Architecten.

Het project maakt deel uit van de transformatie van het stationsgebied van Utrecht, onder het CU2030-initiatief. Het gebied heeft een complete metamorfose ondergaan, met onder andere de bouw van een stadskantoor en een nieuw NS-station. Ector Hoogstad Architecten heeft een essentiële rol gespeeld in het ontwerp van een nieuw stationsplein aan de zijde van de oude binnenstad, inclusief de inrichting en detaillering van de openbare ruimte. Het plein is verhoogd en fungeert nu als een verbindingspunt tussen het station en Hoog Catharijne, met daaronder een fietsenstalling voor maar liefst 12.500 fietsen.

Onze betrokkenheid bij het project bestond uit het vervaardigen van een bestekboek, het leveren van complete bouwkostenadvies en een raming van de exploitatiekosten. Het resultaat is een indrukwekkende fietsenstalling die in augustus 2017 de eerste fase in gebruik nam voor 6000 fietsen. Het hoge transparante dak is een opvallend kenmerk van deze belangrijke locatie, dat niet alleen zorgt voor beschutting tegen de elementen, maar ook de algehele kwaliteit van het verblijf verhoogt door een beter (wind-)klimaat te creëren.

Naast het plein heeft Ector Hoogstad Architecten ook een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor aanpassingen aan de bestaande omliggende gebouwen en zijn randvoorwaarden vastgesteld voor toekomstige nieuwe ontwikkelingen.

We zijn verheugd om deze inspirerende bijdrage aan de verbetering van het stationsgebied van Utrecht te hebben geleverd. Samen met onze partners blijven we ons inzetten voor de realisatie van innovatieve en duurzame projecten die het stedelijke landschap verbeteren.

Opdrachtgever: Ector Hoogstad Architecten.

Advieswerkzaamheden: Bouwkostenadvies, raming van de exploitatiekosten en vervaardigen van een Bestekboek.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

Foto: www.ectorhoogstad.com

To search, begin typing