Gemeenten

Bouwbegeleiding voor historisch Stadhuis aan de Coolsingel

Project:

In het kader van de renovatie van het historische Stadhuis aan de Coolsingel 40 te Rotterdam, die in 2018 werd uitgevoerd, heeft Ingenieursbureau Multical in opdracht van de Gemeente Rotterdam advieswerkzaamheden en bouwbegeleiding verricht voor dit bijzondere project.

Inmiddels is het al ruim 100 jaar geleden dat het Stadhuis in gebruik werd genomen. Het gebouw, ontworpen door architect Henri Evers, heeft het bombardement van mei 1940 overleefd en is sinds 1997 een erkend rijksmonument.

In het kader van de renovatie, die in 2018 plaatsvond onder leiding van de Gemeente Rotterdam, Cluster Stadsontwikkeling en Bestuurs- en Concernondersteuning, waren medewerkers van Ingenieursbureau Multical betrokken bij verschillende aspecten, waaronder:

  • Het opstellen van ontruimingsplattegronden voor het gebouw.
  • Advieswerkzaamheden en bouwbegeleiding met betrekking tot de glaskappen van het Achterhuis, de brandschermen en de renovatie van de stalen gevelkozijnen.

We zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan de renovatie van dit historische en monumentale Stadhuis. Als Ingenieursbureau Multical blijven we ons inzetten voor de realisatie van hoogwaardige projecten die de stedelijke omgeving verrijken.

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam.

Advieswerkzaamheden: Advieswerkzaamheden en bouwbegeleiding.

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Neem dan contact op met Oswin Bomius.

To search, begin typing