Bureau

Geslaagde Roparun oefenrun voor Team 159

Ingenieursbureau Multical is trotse sponsor van Team 159 van de Roparun 2021. Op zaterdag 3 juli verzamelden de enthousiaste teamleden zich al om 04:00 in Ouddorp ‘bij Marc’ voor de allereerste Oefenrun over Goeree-Overflakkee. Om 05:00 precies zijn alle lopers en fietsers vertrokken richting Stellendam voor een tocht van in totaal 127 kilometer.

De tocht ging langs de meeste sponsoren, het goede doel en door verschillende dorpskernen. Het opgehaalde geld wordt door de Stichting Roparun besteedt aan goede doelen die zich bezig houden met de palliatieve zorg van mensen met kanker. 

Roparun 2021

De Roparun wordt dit jaar op 2 en 3 oktober gehouden in Limburg. De start en finish zijn in Landgraaf na een rondje van 305 kilometer. De Roparun is een estafetteloop, wat betekent dat de lopers elkaar na ongeveer 800 meter aflossen. Over het grootste gedeelte gebeurt dit door de lopers te verplaatsen met busjes. Op sommige gedeeltes van het parcours waar geen busjes kunnen komen is het een run-bike-run. Dan wordt het busje vervangen door een fiets waardoor de lopers ook delen fietsen. 

Oefenrun 3 juli

Om 5.00 uur zijn alle lopers en fietsers vertrokken om het eerste gedeelte tot het ontbijt gezamenlijk af te leggen. Om 7.00 uur zijn ze gearriveerd bij onze sponsor van het eerste uur N. Mijnders. Ook deze dag waren zij weer van grote waarde! De bus met onze favoriete chauffeur stond ook deze dag weer tot onze beschikking, en het door Coop Compact Neels en bakkerij van Harberden gesponsorde ontbijt mochten wij bij hen in Melissant nuttigen. 

Om 8.00 uur hebben we de route voortgezet met de eerste groep lopers/fietsers, terwijl de bus vertrok naar Dirksland. De grote bus mochten we parkeren bij tuinder van Prooijen. Een van onze wensen op deze dag was om symbolisch langs een aantal van onze goede doelen en sponsoren te lopen. In Dirksland liepen wij langs Calando, ziekenhuis Dirksland en onze sponsor VDL TBP. Langs en over de mooie (buiten)dijken van ons Flakkee ging de route verder door Herkingen, Battenoord en Nieuwe-Tonge, langs Ebbe en vloed aankomend op de Kaai in Oude-Tonge waar onze grote bus geparkeerd stond. Hier werden we verrast met een heerlijke bak “koffie voor hardlopers” van Brandstof koffie, die én bereid waren om op twee van onze stoppunten te staan maar tevens ook in de maand juli een geweldige actie houden voor de Roparun! Bij Hotel Lely stond de deur open voor de nodige sanitaire stopjes. Waarvoor dank!

De route werd vervolgd via Langstraat, Achthuizen en Ooltgensplaat om te arriveren in den-Bommel waar wij om 12.30 een heerlijke door RGO HBR Middelharnis verzorgde lunch kregen aangeboden. Via Stad a/h Haringvliet op naar Middelharnis waar onze bus van 14.00 uur tot 16.00 uur op het Diekhuusplein stond met een aantal door onze teamleden opgezette (verkoop)acties. Op weg daarnaar toe hebben de lopers aandacht besteed aan onze trouwe sponsoren Tieleman keukens, Coas, van Mossel en assurantiekantoor de Vogel. Daarnaast hebben wij een stop gehouden bij Nieuw Rijssenburg waar wij in 2020 uit naam van stichting Roparun een aantal koppelbedden mochten overhandigen. Na een foto met het team op/bij het koppelbed, werden alle teamleden ook nog verrast met een geweldig leuke attentie. 

Door de polders ging de route verder via de noordkant van het eiland richting Stellendam met een stop bij Bloemfontein en WebNL, naar het Havenhoofd waar onze grote bus weer op ons stond te wachten om ons voor te bereiden op de laatste kilometers. Met nogmaals een stop bij één van onze sponsoren Akershoek tweewielers, kwamen wij geheel volgens planning (zelfs iets vroeger) na ruim 130 km weer aan in Ouddorp. Hier mochten we onder het genot van een frietje geschonken door N. Mijnders met elkaar deze geweldige dag afsluiten.

Dankbaar en trots

Voor ons was het een geweldige belevenis waar we met trots op terugkijken. Trots op ons geweldige  team, maar zeker ook trots op Goeree- Overflakkee en zijn inwoners! Dankbaar zijn we met alle sponsoren die onze deelname in oktober mogelijk maken én waardoor er ieder jaar veel geld gaat naar de Stichting Roparun. We hopen dat we jullie wat meer beeld hebben kunnen geven bij Stichting Roparun en hopen dat we nog lang op jullie steun mogen rekenen voor dit ontzettend goede doel! Wie weet tot ziens in Landgraaf!

To search, begin typing