Kennis & blogs

Wij steunen de Roparun

Wij stimuleren onze medewerkers graag om een positieve bijdrage te leveren aan een goed doel uit hun eigen regio. Daarom ondersteunen wij ieder jaar een aantal goede doelen waar onze medewerkers actief aan bijdragen. 

Wij beseffen ons dat een goede gezondheid veel perspectief biedt en het ontbreken hiervan kan zorgen voor een negatieve spiraal. Wij dragen graag financieel bij aan goede doelen die zorgdragen voor dit gezonde en positieve perspectief.

Dit jaar steunen we René en zijn goede doel, de Roparun. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die hierbij ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding (een team bestaat dus gemiddeld uit 25 personen).

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Het bestuur van Stichting Roparun zet zich in voor ondersteuning en verbinding binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het geld wat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.

Lees hier meer over de Roparun.

Wij zijn ontzettend trots op René dat hij als begeleider meegaat en wensen iedereen die meedoet aan de Roparun heel veel succes.

 

UPDATE:

Ons team heeft uiteindelijk 35.380,40 Euro opgehaald en is daarmee tiende in de ranglijst met opbrengsten. Wat een fantastische prestatie!

To search, begin typing