Bureau

Molen ‘De Valk’ in Leiden

Vanuit de discipline ‘Advies onderhoud & beheer’ hebben wij voor Molen ‘De Valk’ te Leiden conditiemetingen uitgevoerd en meerjarenonderhoudsplannen opgesteld.

Maandelijks zal in een korte beschrijving het op de bureaukalender 2020 van Ingenieursbureau Multical afgebeelde object worden toegelicht. Het betreft in totaal 12 objecten, waaraan wij in de ruim 31-jarige bestaansgeschiedenis van ons ingenieursbureau, een bijdrage hebben mogen leveren.

De overeenkomst tussen deze objecten is, dat zij zijn te kenmerken als ‘bijzondere’ objecten. Niet de categorieen woningen, kantoren of scholen, staan centraal. Hoe onderscheidend, qua ontwerp, deze gebouwen ook kunnen zijn, voor de bureaukalender van 2020 zijn wij op zoek gegaan naar de ‘krenten in de pap’.

Molen ‘De Valk’ in Leiden

Het derde project dat we uitlichten is molen ‘De Valk’, een stellingmolen en museum aan de Lammermarkt in Leiden. De huidige stenen stellingmolen is de derde molen die op deze plek heeft gestaan. In 1611 werd op het zogenaamde ‘Valkenburger bolwerk’ een standerdmolen gebouwd. In 1667 werd deze vervangen door een houten stellingmolen en in 1743 werd een hogere stenen stellingmolen gebouwd. Sinds 2 juni 1966 is de molen in gebruik als gemeentelijk molenmuseum.

In het kader van de meerjarenonderhoudsadvisering heeft Ingenieursbureau Multical, in opdracht van de gemeente Leiden, inmiddels al enkele malen een NEN 2767-conditiemeting uitgevoerd en aanvullend een meerjarenonderhoudsplan opgesteld respectievelijk geactualiseerd. Dit voor het eerst in 2009.

 

 

 

To search, begin typing