Bureau

Dikhuidenvleugel, Rivièrahal Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

In de periode 2011-2013 is het in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp te Rotterdam ondergebrachte dikhuidenverblijf gerenoveerd. Diergaarde Blijdorp is overigens één van de oudste dierentuinen van Nederland. Al in 1857 werd aan de Kruiskade, in de Rotterdamse binnenstad, de Rotterdamsche Diergaarde geopend. De huidige Diergaarde, naar een ontwerp van Sybold van Ravesteyn, werd tussen 1939 en 1941 gebouwd op de locatie aan de Van Aerssenlaan. De Rivièrahal maakt daarvan eveneens deel uit. Aan de door architectenbureau Broekbakema i.s.m. Siebold Nijenhuis Architect en Kees Rouw [Architectuur & Onderzoek] uitgevoerde renovatie, heeft Ingenieursbureau Multical via de dienstverleningen bouwcontracten en gebouwkosten een bijdrage geleverd.

Maandelijks zal in een korte beschrijving het op de bureaukalender 2020 van Ingenieursbureau Multical afgebeelde object worden toegelicht. Het betreft in totaal 12 objecten, waaraan wij in de ruim 31-jarige bestaansgeschiedenis van ons ingenieursbureau, een bijdrage hebben mogen leveren.

De overeenkomst tussen deze objecten is, dat zij zijn te kenmerken als ‘bijzondere’ objecten. Niet de categorieën woningen, kantoren of scholen, staan centraal. Hoe onderscheidend, qua ontwerp, deze gebouwen ook kunnen zijn, voor de bureaukalender van 2020 zijn wij op zoek gegaan naar de ‘krenten in de pap’.

Dikhuidenvleugel, Rivièrahal Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Dit door het Rotterdamse architectenbureau Broekbakema uitgevoerde project betreft de renovatie van het Rijksmonument van de dikhuidenvleugel in de Rivièrahal in Diergaarde Blijdorp. Daarbij is de oorspronkelijke architectuur in ere hersteld en zijn nieuwe duurzame installatietechnieken toegepast om het comfort voor mens, dier en milieu te optimaliseren. Aan het project werd in de periode 2011-2013 gewerkt.

Foto: www.broekbakema.nl       

To search, begin typing