Bureau

Verkeerscentrale Botlek, Rotterdam

De Verkeerscentrale Rotterdam is een ontwerp van architectenbureau Broekbakema uit Rotterdam. Wij hebben voor dit project de bouwkostenbegrotingen en het bestekboek vervaardigd. 

Maandelijks zal in een korte beschrijving het op de bureaukalender 2020 van Ingenieursbureau Multical afgebeelde object worden toegelicht. Het betreft in totaal 12 objecten, waaraan wij in de ruim 31-jarige bestaansgeschiedenis van ons ingenieursbureau, een bijdrage hebben mogen leveren.

De overeenkomst tussen deze objecten is, dat zij zijn te kenmerken als ‘bijzondere’ objecten. Niet de categorieen woningen, kantoren of scholen, staan centraal. Hoe onderscheidend, qua ontwerp, deze gebouwen ook kunnen zijn, voor de bureaukalender van 2020 zijn wij op zoek gegaan naar de ‘krenten in de pap’.

Verkeerscentrale Rotterdam

Als eerste hebben wij gekozen voor de Verkeerscentrale Rotterdam. Een ontwerp van architectenbureau Broekbakema uit Rotterdam (Architect: Ir. Meindert Booij, Jürgen Wuntke AvB. Projectcoördinator: Ing. Alvin Vrijhoeven).

Het gebouw is gesitueerd op de kop van een havenpier, nabij de Oude Maas, de Nieuwe Waterweg en de Botlekhaven. Het betrof een aanpassing/ uitbreiding van een bestaande verkeerstoren. Bijzonder aan dit gebouw is, dat rekening gehouden moest worden met hoge eisen die aan het zichtcomfort werden gesteld en bovendien moesten reflecties worden vermeden. Stond de bestaande toren stevig op de grond, de nieuwbouw lijkt juist te zweven. Het geheel vormt voor de scheepvaart een herkenbaar baken.

Wij hebben in de periode 2006-2008, voor dit project, de bouwkostenbegrotingen en het bestekboek vervaardigd.

To search, begin typing