Kennis & blogs

Lego Discovery Center, Scheveningen

Maandelijks zal in een korte beschrijving het op de bureaukalender 2020 van Ingenieursbureau Multical afgebeelde object worden toegelicht. Het betreft in totaal 12 objecten, waaraan wij in de 32-jarige bestaansgeschiedenis van ons ingenieursbureau, een bijdrage hebben mogen leveren.

De overeenkomst tussen deze objecten is, dat zij zijn te kenmerken als ‘bijzondere’ objecten. Niet de categorieën woningen, kantoren of scholen, staan centraal. Hoe onderscheidend, qua ontwerp, deze gebouwen ook kunnen zijn, voor de bureaukalender van 2020 zijn wij op zoek gegaan naar de ‘krenten in de pap’.

Naar verwachting zal in het voorjaar van 2021 het overdekte pretpark Lego Discovery Center Scheveningen geopend worden. Het project is ontwikkeld door SENS Real Estate. In opdracht van MBM Advies heeft Ingenieursbureau Multical bijgedragen door middel van directievoering en bouwtoezicht.

Lego Discovery Center, Scheveningen

In opdracht van het moederbedrijf van Legoland, Merlin Entertainments Ltd, is het bestaande pand Vitalizee aan de Middenboulevard in Scheveningen gesloopt en vervolgens herbouwd voor de vestiging van Lego Discovery Center en verschillende horecagelegenheden. De herontwikkeling van het Vitalizee pand werd opgeleverd in 2019. Vervolgens is begonnen met de afbouw en het inbouwpakket van Lego Discovery Center. 

Lego Discovery Center is een overdekte (binnen)attractie, gebaseerd op het iconische Lego-steentje, gelegen naast Sea Life Scheveningen. Ingenieursbureau Multical mocht via de dienstverlening ‘directievoering en bouwtoezicht’ betrokken zijn bij de realisatie.   

Artists impression: SENS Real Estate

To search, begin typing