Stadhuis Rotterdam

In het kader van een in 2018 uitgevoerde renovatie van het Stadhuis aan de Coolsingel 40 te Rotterdam, zijn in opdracht van Gemeente Rotterdam, voor dit object, vanuit meerdere bij Ingenieursbureau Multical aanwezige disciplines, advieswerkzaamheden en bouwbegeleiding uitgevoerd.

Maandelijks zal in een korte beschrijving het op de bureaukalender 2020 van Ingenieursbureau Multical afgebeelde object worden toegelicht. Het betreft in totaal 12 objecten, waaraan wij in de ruim 31-jarige bestaansgeschiedenis van ons ingenieursbureau, een bijdrage hebben mogen leveren.

De overeenkomst tussen deze objecten is, dat zij zijn te kenmerken als ‘bijzondere’ objecten. Niet de categorieën woningen, kantoren of scholen, staan centraal. Hoe onderscheidend, qua ontwerp, deze gebouwen ook kunnen zijn, voor de bureaukalender van 2020 zijn wij op zoek gegaan naar de ‘krenten in de pap’.

Stadhuis, Rotterdam

In de maand april richten wij het vizier op het project Stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. En dat niet ‘zomaar’, want ook dit jaar zal de Rotterdam Marathon ter hoogte van het Stadhuis finishen. Dat zou op zondag 5 april plaatsvinden, maar vanwege de corona-uitbraak, is deze verplaatst naar 25 oktober. Maar ook dan met een aantal (nóg beter getrainde) medewerkers van Ingenieursbureau Multical als deelnemers! 

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat het Stadhuis in gebruik genomen werd. Het ontwerp is van architect Henri Evers. Sinds 1997 is dit gebouw, dat het bombardement van mei 1940 heeft overleefd, een rijksmonument.

In het kader van de in 2018 uitgevoerde renovatie zijn, in opdracht van Gemeente Rotterdam, Cluster Stadsontwikkeling resp. Bestuurs- en Concernondersteuning, medewerkers van Ingenieursbureau Multical betrokken geweest bij:

  • Het opstellen van ontruimingsplattegronden;
  • Advieswerkzaamheden en bouwbegeleiding ten behoeve van aan de glaskappen van het Achterhuis, de brandschemen en de renovatie van de stalen gevelkozijnen uit te voeren werkzaamheden.
To search, begin typing